In the third week of the EILC it was time to hit the kitchen! There was quite some excitement all around I can say! I do not believe any of us EILC students considered themselve to be knowledgeable about Latvian and/or Russian cuisine, and what we had to cook was also still a big surprise.
Luckily, a chef from the university canteen briefly explained and showed us what we had to do, but then it was our turn. Unfortunately, I do not have the recipe for the apple dessert (picture 1), but do have the ones for picture 2 & 3 (see down below).
Darba lapa
Siera-burkānu
salāti
Recepte (3 personām)
100g siers, 2 vārītas oļas, 1 vārīts burkāns, 2 karotes majonēze, sāls,
pipari
Sieru un burkānus sarīvē, olas sagriež. Majonēzei pievieno sāli, piparus, pārlej salātiem un izmaisa. Dekorē ar olu un zaļumiem.
Recepte (3 personām)
100g siers, 2 vārītas oļas, 1 vārīts burkāns, 2 karotes majonēze, sāls,
pipari
Sieru un burkānus sarīvē, olas sagriež. Majonēzei pievieno sāli, piparus, pārlej salātiem un izmaisa. Dekorē ar olu un zaļumiem.
Rosols
7 vārīti kartupeļi, 300g vārīta desa, 2 gurķi, 1 vārīts burkāns, 80g zaļie zirnīši (konservēti), 7 karotes majonēzes, 300g skābs krējums, pipari, sāls
7 vārīti kartupeļi, 300g vārīta desa, 2 gurķi, 1 vārīts burkāns, 80g zaļie zirnīši (konservēti), 7 karotes majonēzes, 300g skābs krējums, pipari, sāls
Kartupeļus, olas, guķus, desu sagriež. Visu liek
bļodā, pievieno zirnīšus. No
krējuma, majonēzes, pipariem un sāls pagatavo
mērci. Pārlej rasolu un samaisa.
---
Just before eating you can say ''Labu apetīti!''
Geen opmerkingen:
Een reactie posten