woensdag 5 september 2012

Cooking Lesson


In the third week of the EILC it was time to hit the kitchen! There was quite some excitement all around I can say! I do not believe any of us EILC students considered themselve to be knowledgeable about Latvian and/or Russian cuisine, and what we had to cook was also still a big surprise.




Luckily, a chef from the university canteen briefly explained and showed us what we had to do, but then it was our turn. Unfortunately, I do not have the recipe for the apple dessert (picture 1), but do have the ones for picture 2 & 3 (see down below).


Darba lapa

Siera-burkānu salāti
Recepte (3 personām)
100g siers, 2 vārītas oļas, 1 vārīts burkāns, 2 karotes majonēze, sāls,
pipari

Sieru un burkānus sarīvē, olas sagriež. Majonēzei pievieno sāli, piparus, pārlej salātiem un izmaisa. Dekorē ar olu un zaļumiem.


Rosols
7 vārīti kartupeļi, 300g vārīta desa, 2 gurķi, 1 vārīts burkāns, 80g zaļie zirnīši (konservēti), 7 karotes majonēzes, 300g skābs krējums, pipari, sāls
Kartupeļus, olas, guķus, desu sagriež. Visu liek bļodā, pievieno zirnīšus. No krējuma, majonēzes, pipariem un sāls pagatavo mērci. Pārlej rasolu un samaisa. 

---
Just before eating you can say ''Labu apetīti!'' 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten